Træn smart når du er 35 +

Skrevet: Jan 8, 2018 | forfatter: Cand. Jur. Michael Schewitsch, Kaatsu-specialist & instruktør

Træn smart når du er 35+ 

Når du passerer de 35  begynder der at ske en ændring af din hormonudskillelse. Dette fortsætter op gennem livet, øges efter 40 års alderen og sætter for alvor ind i slut 40’erne og 50’erne. Mange ser forandringerne i form af mere fedt omkring maveregionen og man begynder at miste toningen af musklerne, man taber styrke  og man begynder at se lidt mere ”rund” og formløs ud.  Nogen begynder så at træne endnu mere, hvilket bare gør tingene værre og frustrationen vokser når det så ikke virker.

Træn smart når du er 35 +

For meget kardio er skadeligt for kroppen.

For meget kardio medfører en negativ ændring af dit stofskifte da udskillelsen af hormonerne T3 og T4 (skjoldbruskkirtlen) undertrykkes. Udskillelsen af frie radikaler øges – frie radikaler nedbryder dine celler og bidrager negativt til kroppens aldringsproces. Desuden øges mængden af stresshormonet cortisol der kan medføre forhøjet blodtryk og øget blodsukker og kalorier lagres som fedt særligt omkring maven og dit immunforvar undertrykkes .

 

Kaatsu et godt alternativ.

Styrketræning anbefales, men udfordringen for mange er at det tager lang tid for at opnå synlige resultater. Ofte ligger man i et belastningsmæssigt grænseområde hvor man risikerer at få en belastningsskade. Kaatsu træning er derfor et godt alternativ. Kaatsu skaber en stærk fysiologisk effekt på kort tid med lav belastning. Kaatsu øger udskillelsen af væksthormon hvilket har stor gavnlig effekt for kroppen. Du undgår at stresse kroppen uden at gå på kompromis med træningsresultaterne.  

 

Prøv det selv – book en prøve-session hos www.kaatsufitness.dk

Kommentare (0)

No comment

Top